Mirek Návrat o víře, svobodě osobním rozvoji, bohatství i politice

Jak si vybrat prezidenta?

7. 1. 2013 21:42
Rubrika: Nezařazené | Štítky: politika , prezident , rady a tipy

Co najdete v tomto článku? Odkazy na testy, debaty, klíčové rozhovory, financování kampaní a mediální speciály, které vám pomohou vybrat si toho pravého.

Mnoho informací o kandidátech i samotné volbě je možné dozvědět se i na české Wikipedii. Díky volební kalkulačce si můžete změřit, jak máte k jednotlivým kandidátům blízko v různých otázkách a tématech. Podobný test lze nalézt i na Volbomatu a odlehčený test je na blogu Data na serveru iHNED.cz.

Prezidentských debat se konalo hned několik. Ne všichni se účastnili všech. Hlavní televizní debatou bude Prezidentská superdebata moderovaná Václavem Moravcem, která se uskuteční ve čtvrtek 10. ledna (den před volbami) ve 20 hodin a uvidíme ji na ČT24 i na ČT1. Další diskuze, kde ještě uvidíme všech devět kandidátů pohromadě, se bude konat v úterý 8. ledna v 16:30 online prostřednictvím iDNES.cz.

V pátek jsme mohli na Prima Family sledovat – dle mého velice neseriózní a zmanipulovanou – debatu dvou favoritů výzkumných agentur. Česká televize připravila jednotlivé debaty vždy se třemi kandidáty podle pořadového čísla. Záznamy všech jednotlivých debat, které se v různých médiích dosud konaly, můžete sledovat zde.

Média nám připravila také své speciály – z těch multimediálních – Volejte prezidentovi na Pětce, Den s prezidentským kandidátem či Interview ČT24 na České televizi, Hledá se prezident s Českým rozhlasem, čtyři z nich byli i u Jana Krause a na Stream.cz jsme mohli sledovat Závod o Hrad.

Speciály v elektronických médiích můžete nalézt na tomto místě - iDNES.czCesta na Hrad na TN.cz; ČT24; portál Českého rozhlasuLidovky.cz zase zpovídaly známé osobnosti a server Demagog.cz zkoumal pravdivost výroků kandidátů v pořadu Hyde Park.

A potom se můžete zapojit do různých anket na sociálních sítích, podívat se na transparentnost kampaní, pročíst si weby, které se volbě dále věnují - nebo prostě googlovat.

Další články nejen k prezidentským volbám naleznete na serveru Politický poradce.

Zobrazeno 861×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio